AKTUÁLIS SZAKMA ÖNKÉNTESSÉG MÚZEUM RELAXÁCIÓ

TANULÁS

FOTÓK VIDEÓK GRAFIKÁK BIOGRÁFIA

 


 

 

 


KÖNNYEBB TANULÁS A QUIZLETTEL

HONLAP

Bizonyára mindenki ismeri a tanulókártyát, ami papírból készül: egyik oldalára a kérdést írjuk, a másikra a választ. Ennek a jól bevált tanulási segédeszköznek a digitális változata a Quizlet. Az alkalmazás a quizlet.com címen található. A program játékos elemekkel támogatja a vizuális, az auditív, a kinesztetikus, a társas és az egyéni tanulási stílust.
 

Regisztráció

A megszokott módon, felhasználó névvel, jelszóval és e-mailcímmel regisztrálhatunk. Ingyenes regisztráció esetén a felhasználói felületen reklámok jelennek meg. A reklámok eltűnnek az évi 15$ díj befizetését követően, s ekkor a felhasználó neve mellett megjelenik a PLUS kiterjesztés. Elnyerhető a TEACHER kiterjesztés is, aminek további befizetés a feltétele - ebben az esetben az osztályunkban levő felhasználók felületén sem jelenik meg reklám. A 13 év alatti felhasználóktól nem a saját, hanem a szülő e-mailcímét kéri a rendszer.
 

Tanulási fájlok létrehozása

Minimum két adatpár kell a program működéséhez, és az adatpárok száma nem limitált. Egy adatpár a következőkből áll: kifejezés és definíció. A kifejezés oldalon csak szöveges információ lehet, a definíció oldalhoz hozzárendelhetünk képet is, amennyiben előfizettünk a szolgáltatásra (13 éven aluliaknak nem engedélyezett a képfeltöltés). A Quizlet az alábbi tanulási lehetőségeket kínálja.
 

TANULÁSI FUNKCIÓK
 

Flashcards

A tanulókártyák teljes képernyős méretben jelennek meg, és függőlegesen lapozhatók. A két oldal tartalma egyszerre is, külön-külön is megjeleníthető - szimpla oldalas megjelenítés esetén lapozással "fordul meg" a kártya, és kiválasztható, hogy először a kifejezést, vagy a definíciót mutassa. A kártyák sorrendje lehet a létrehozáskor meghatározott, illetve véletlenszerű, továbbá a "vetítés" automatizálható. A Quizlet további lehetőségeket is kínál ebben a funkcióban.
 

Learn

A kártyák véletlenszerű sorrendben kikérdezik a tanulót. A kérdés lehet maga a kifejezés, de választhatjuk a definíciót is kérdésnek. Bekapcsolhatjuk a verbális funkciót, hogy hallgatással megkönnyítsük a válasz beírását (ez a funkció nem minden nyelven működik). A program jegyzi a jó és rossz válaszokat. Ha nem pontosan az elvárt választ adjuk, de tartalmilag elfogadhatónak ítéljük, eldönthetjük, hogy azt a program mégis a jó válaszok közé sorolja. Ha voltak rossz válaszok, a kérdéssor végén az eddigieket tekinthetjük egy első fordulónak, s a rossz válaszokból máris indul a második forduló, és így tovább.
 

Spell

Hallás utáni válaszokat vár a program (leginkább nyelvtanulásnál hasznos funkció). A beírandó jó válaszokat kétszer is elvárja a gép, és a végén értékeli a teljesítményt. A Quizlet további lehetőségeket is kínál ebben a funkcióban.
 

Test

Dolgozatot írhatunk a magunk által kívánt összetételben: beállíthatjuk, hogy beírandó válaszokkal, megfeleltetéssel, feleletválasztós módon, vagy igaz/hamis választással szeretnénk megírni a tesztet. Megadható, hogy hány kérdésből írjunk. A tesztre korlátlan idő áll rendelkezésre, és lezárásakor a program azonnal értékeli a munkát. Az eredmény nyomtatható, továbbá a Quizlet képes kiírni azt PDF fájlként is.
 

Match

A kifejezések és a definíciók párosításának játéka. A program méri az időt, és összeméri az ugyanazon feladaton dolgozó Quizlet felhasználók teljesítményét, majd kinevezi a "bajnokot". Nagyon motiváló tud lenni, ha valakit le akarunk győzni!
 

Gravity

Játékos gyakorlás, ami időre megy: a képernyőn az égből lehulló kérdésre (lehet kifejezés vagy definíció) addig kell megadni a választ, amíg az le nem érkezik a bolygóra. Csak rövid válaszokból álló kártyáknál használható hatékonyan. A program pontoz, a hibás válasz pontlevonással jár. Az időből való kifutás esetén be kell írni a program által megadott helyes választ.
 


 

 
  Ajánlott oldalak Keresés a honlapon Wikipédia szócikk    

 

 

 


 Honlap:
TMBT www.tmbt.hu