Molnár Attila Károly

 

AKTUÁLIS SZAKMA ÖNKÉNTESSÉG MÚZEUM RELAXÁCIÓ

TANULÁS

FOTÓK VIDEÓK GRAFIKÁK BIOGRÁFIA

 


 

 

 


2015.12.12.

MOM-EMLÉKKÖTET

Ünnepélyes könyvbemutató és -átadó
a MOM Kulturális Központban

"Ez a könyv rendhagyó módon és körülmények között készült abból az alkalomból, hogy a Magyar Optikai Művek anyavállalata 110 évvel ezelőtt került a Csörsz utcába. Helyébe az ezredfordulón bevásárlóközpontot, irodaházakat, lakóparkot építettek.

A Magyar Optikai Művek törzsgyárának emlékét ma már csak a három túlélő betű, a "MOM" idézi, gyárunk hagyományai azonban élők. E kötetben az emlékezők, a maguk maradandó emlékeit felidézve, vállalták-vallották, hogy a MOM neveltjei. A gyár itt összefoglalt történetét, az egykori dolgozók visszaemlékezéseit egészíti ki azoknak a támogatóknak a rövid bemutatkozása, akik a MOM hagyományait máig őrzik, sikeresen viszik tovább. A gyárat kevéssé ismerő olvasó is igazi élményt kaphat, ahogy sorra olvassa a könyv fejezeteit, emlékezéseit.

Az emlékkötet főhajtás társainknak, akik a MOM-ot szerették, a munkájukkal híressé tették, akik alkottak, vagy csak tették a dolgukat.

Ezúton is köszönetet mondunk mindazoknak, akik emlékeink, hagyományaink és hírnevünk megőrzésében, könyvünk létrehozásában segítettek.

Jó szívvel ajánljuk emlékeinket az olvasónak, továbbá sorstársainknak és mindazoknak, akik a kötet üzenetét megértik, tanulságait készek hasznosítani és tovább adni.

MOM Emlékalapítvány"


 


 

 

 
  Ajánlott oldalak Keresés a honlapon Wikipédia szócikk    

 


 Honlap:
TMBT www.tmbt.hu